Bilgi iste!

Eğitimle ilgili detaylı bilgi için bülten listesine kayıt olabilirsiniz

Kalite Kontrol ve Ölçme Teknikleri

Müşteri memnuniyetini sağlayacak ürünlerin üretimi için doğru ekipmanlarla gerçekleştirilmesi gerekir.

 

 

Üretim yapan şirketlerin kendi üretim proseslerinin yönetimi sırasında

Kalite Kontrol işlemlerini planlaması ve uygulaması,

 Ölçme ve kalite kontrol faaliyetleri

Müşteri memnuniyetini sağlayacak ürünlerin üretimi için,

  Bu işlemlerin doğru ekipmanlarla,

doğru yöntemlerle ve yetkin personel ile gerçekleştirilmesi gerekir.


Kimler Katılabilir;
Üretim yapan bütün işletmelerin ve kalite kontrol bölümlerinde Kalite Kontrol Uzmanı veya Kalite Kontrol Mühendisi olarak çalışan, teknik kontrolleri sağlayan ya da bu alanlarda çalışmak isteyen herkes katılabilir.


Eğitim İçeriği;

1.    Kalite Nedir? Tanımlar, Kalite Kavramları
2.    Kalite ile ilgili yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlar
3.    Kalite Maliyetleri, Yönetim Sistemleri, Diğer Yönetim Sistemleri
4.    Kalite Kontrolün Kapsamı ve Önemi
5.    Muayene ve Deneyler
6.    Girdi-Proses-Son Kontroller
7.    Numune Alma Planları, Uygun Olmayan Sonuçlar ve Uygun Olmayan Ürünün Kontrolü
8.    Düzeltici Faaliyetler
9.    Risk Yönetimi, Doküman ve Kayıt Kontrolü
10.    Risk Yönetimi Örnek Uygulamaları
11.    Kalite Kontrolünde Kullanılan İstatistik Teknikleri
12.    Metroloji ve Ölçme Cihazları, Ölçme Teknikleri  ve Ölçme Aletleri
13.    Uzunluğun(Boyut) Ölçülmesi Kumpaslar-Mikrometreler, Kontrol aletleri(Mastarlar), Açı ölçme ve Yüzey Kontrol Aletleri, Mekanik Ölçme Aletleri, Ağırlık Ölçme Cihazları, Basınç Ölçme Aletleri, Elektriksel Ölçme Aletleri
14.    Ölçme ve Kontrol
15.    Teknik Resim Ve Standartlar
16.    Tolerans Kavramı ve Elemanları, Tolerans Kriterleri,
17.    Ölçme ve Kontrolü etkileyen etkenler
18.    Ölçüm hatalarıi Ölçme ve Kayıt Örnek Uygulamaları
19.    Kalibrasyon, Kalibrasyon Kapsamındaki Cihazların Kullanımı ve Bakımı
20.    Kalibre Edilebilirlik ve Kalibrasyon Periyodu
21.    Kalibrasyon Kararı, Uzunluk Metrolojisi Ve Kalibrasyon
22.    Mekanik Kalibrasyon, Ağırlık Kalibrasyonu, Basınç Ölçme Aletleri Kalibrasyonu, Elektriksel Ölçme Aletleri Kalibrasyonu
23.    Kalibrasyon Örnek Uygulamaları
24.    Ölçüm Belirsizliği, Ölçmeden Kaynaklanan Hatalar, Ölçüm Belirsizliği Örnek Uygulamaları
25.    Belgelendirme ve Akreditasyon


Kampanyalar;
1.    OSTİM ve Küme Firmalarına %10 indirim
2.    Toplu katılımlarda (3 ve Üstü) kişi başı %5 indirimden yararlanabilirsiniz.


 

Eğitim Tarihi: 5-6-7 Mart 2020
Eğitim Süresi Ve Zamanı: 20 Saat Perşembe-Cuma (14:30/20:30) – Cumartesi (09:30/18:30)
Eğitmen: Sami Öztürk
Eğitim Yeri  : OTÜSEM
Eğitim Ücreti : 650,00 TL KDV Dahil

Ödeme Bilgileri:
    OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi İşletmesi
    Akbank OSTİM Sanayi Sitesi Şb.
    IBAN No:TR52 0004 6006 0388 8000 1728 51

Dökümanlar